Recepty Nepečený cheesecake s hroznom

Suroviny

300 g maslových sušienok
190 g masla (roztopeného)
160 g ricotty (alebo iného krémového syra)
130 ml šlahačky
3 PL práškového cukru
1 ČL vaječného likéru (pre chuť)
1 štipka soli
citrón
biele hrozno
červené hrozno
tortová forma (okrúhla, 22 cm)

Postup

1

Sušienky vložíme do mikroténového vrecka a pomocou valčeka ich rozdrvíme. Potom ich vložíme do veľkej misy.

2

Pridáme roztopené, ešte horúce maslo a citrónovú kôru. Dobre premiešame, aby sušienky nasiakli maslom.

3

Vystelieme tortovú formu papierom na pečenie a naplníme ju zmesou sušienok. Odložíme do chladničky aspoň na 4 – 6 hodín.

4

Pripravíme plnku: zmiešame syr ricotta alebo iný krémový syr s cukrom a likérom. Pripravíme šľahačku a pridáme ju do krému. Jemne premiešame.

5

Umyjeme hrozno, osušíme a rozdelíme na polovice, a odstránime jadierka.

6

Uložíme prvú vrstvu hrozna na sušienkový základ, prekryjeme polovicou pripraveného krému a potom pridáme ďalšiu vrstvu hrozna a krému.

7

Koláč ozdobíme zvyšným hroznom a odložíme do chladničky aspoň na 4 hodiny, najlepšie však na noc.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept