Táto webová stránka už nie je optimalizovaná pre Mozilla 5.0.
Obsah webovej stránky sa nemusí zobrazovať správne alebo môžu byť obmedzené niektoré funkcie.
Najlepšie skúsenosti získate, ak použijete jeden z nasledujúcich prehliadačov:
Sušienky vložíme do mikroténového vrecka a pomocou valčeka ich rozdrvíme. Potom ich vložíme do veľkej misy.
Pridáme roztopené, ešte horúce maslo a citrónovú kôru. Dobre premiešame, aby sušienky nasiakli maslom.
Vystelieme tortovú formu papierom na pečenie a naplníme ju zmesou sušienok. Odložíme do chladničky aspoň na 4 – 6 hodín.
Pripravíme plnku: zmiešame syr ricotta alebo iný krémový syr s cukrom a likérom. Pripravíme šľahačku a pridáme ju do krému. Jemne premiešame.
Umyjeme hrozno, osušíme a rozdelíme na polovice, a odstránime jadierka.
Uložíme prvú vrstvu hrozna na sušienkový základ, prekryjeme polovicou pripraveného krému a potom pridáme ďalšiu vrstvu hrozna a krému.
Koláč ozdobíme zvyšným hroznom a odložíme do chladničky aspoň na 4 hodiny, najlepšie však na noc.