Recepty Nadýchaná “omeleta” s ovocím
Suroviny
4 vajíčka
125 g polohrubej múky
1 lyžicu trstinového cukru
štipku soli
200 ml mlieka
2 lyžice masla
vanilkový struk
dve veľké hrste čerstvého ovocia (maliny, čučoriedky, ríbezle)
cukor práškový na posypanie
Popis

Postup

Ako prvé si vyhrejeme rúru na 200 stupňov. Ťažkú antikorovú alebo liatinovú panvicu postavíme na platňu a začneme ju nasucho zahrievať. Do vysokej nádoby dáme rozbité vajíčka, pridáme múku, dužinu z vanilkového struku, cukor, soľ a zalejeme mliekom. Ponorným mixérom všetko rozmixujeme dohladka. Do  rozpálenej panvice dáme maslo. Keď sa začne rozpúšťať a bublať , panvicu chytíme do ruky a krúživým pohybom necháme maslo „prebehnúť“ po panvici, aby sa úplne rozpustilo. Potom panvicu odstavíme, vlejeme do nej pripravené cesto a poukladáme naň ovocie.  Vložíme do rúry a   pečieme 15 – 20 minút,  pokým nie je „omeleta“ na povrchu krásne zlatistá a vystúpená uprostred. Potom opatrne vyberieme z rúry a necháme aspoň minútu odpočinúť, nakrájame a posypeme práškovým cukrom. 

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept

Recepty podľa vašej chuti

Hopla! Neexistujú žiadne produkty zodpovedajúce vášmu filtrovaniu. Prosím, upravte kritériá vyhľadávania.
pred 3 mesiacmi
10 min.
Nápoje
pred 3 mesiacmi
90 min.
Detské jedlá