Recepty Nadýchaná “omeleta” s ovocím

Suroviny

4 vajcia
125 g polohrubej múky
1 lyžica trstinového cukru
soľ
200 ml mlieka
2 lyžice masla
vanilkový struk
práškový cukor (na posypanie)
Veľké hrste čerstvého ovocia
80 g malín
80 g čučoriedok
80 g ríbezlí

Popis

Postup

Ako prvé si vyhrejeme rúru na 200 °C. Ťažkú antikorovú alebo liatinovú panvicu postavíme na platňu a začneme ju nasucho zahrievať. Do vysokej nádoby dáme rozbité vajíčka, pridáme múku, dužinu z vanilkového struku, cukor, soľ a zalejeme mliekom. Ponorným mixérom všetko rozmixujeme dohladka. Do rozpálenej panvice dáme maslo. Keď sa začne rozpúšťať a bublať , panvicu chytíme do ruky a krúživým pohybom necháme maslo „prebehnúť“ po panvici, aby sa úplne rozpustilo. Potom panvicu odstavíme, vlejeme do nej pripravené cesto a poukladáme naň ovocie. Vložíme do rúry a pečieme 15 – 20 minút,  pokým nie je „omeleta“ na povrchu krásne zlatistá a vystúpená uprostred. Potom opatrne vyberieme z rúry a necháme aspoň minútu odpočinúť, nakrájame a posypeme práškovým cukrom. 

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept