Táto webová stránka už nie je optimalizovaná pre Mozilla 5.0.
Obsah webovej stránky sa nemusí zobrazovať správne alebo môžu byť obmedzené niektoré funkcie.
Najlepšie skúsenosti získate, ak použijete jeden z nasledujúcich prehliadačov:
Postup
Ako prvé si vyhrejeme rúru na 200 °C. Ťažkú antikorovú alebo liatinovú panvicu postavíme na platňu a začneme ju nasucho zahrievať. Do vysokej nádoby dáme rozbité vajíčka, pridáme múku, dužinu z vanilkového struku, cukor, soľ a zalejeme mliekom. Ponorným mixérom všetko rozmixujeme dohladka. Do rozpálenej panvice dáme maslo. Keď sa začne rozpúšťať a bublať , panvicu chytíme do ruky a krúživým pohybom necháme maslo „prebehnúť“ po panvici, aby sa úplne rozpustilo. Potom panvicu odstavíme, vlejeme do nej pripravené cesto a poukladáme naň ovocie. Vložíme do rúry a pečieme 15 – 20 minút, pokým nie je „omeleta“ na povrchu krásne zlatistá a vystúpená uprostred. Potom opatrne vyberieme z rúry a necháme aspoň minútu odpočinúť, nakrájame a posypeme práškovým cukrom.