Táto webová stránka už nie je optimalizovaná pre Mozilla 5.0.
Obsah webovej stránky sa nemusí zobrazovať správne alebo môžu byť obmedzené niektoré funkcie.
Najlepšie skúsenosti získate, ak použijete jeden z nasledujúcich prehliadačov:
Predhriatie rúry a príprava formy
Predhrejte si rúru na pečenie na 180°C a dôkladne vymažte formu bábovky repkovým olejom. Vysypte formu bábovky múkou, aby sa po upečení hrnčeková bábovka ľahko vyklopila.
Príprava cesta na hrnčekovú bábovku
Do veľkej nádoby vložte všetky suroviny na prípravu bábovkového cesta. Najskôr vyšľahajte vajcia s cukrom a následne pridajte rastlinný olej s mliekom. Postupne pridávajte polohrubú múku do zmesi, pridajte kypriaci prášok a poriadne premiešajte.
Ako pripraviť puding na hrnčekovú bábovku
Puding na hrnčekovú bábovku si pripravíte tak, že v hrnci zmiešate vanilkový puding s mliekom a cukrom. Za stáleho miešania varte zmes na strednom teplotnom stupni a miešajte, až kým puding nezhustne. Potom puding odstavte a nechajte ho vychladnúť.
Hrnčekovú bábovku pečte 1 hodinu
Na dno formy na bábovku nalejte trochu cesta tak, aby pokrylo celé dno. Nalejte puding a rozotrite. Postup opakujte až kým sa vám neminú všetky zmesi. Na vrchu by mala byť ako posledná vrstva cesta. Vložte hrnčekovú bábovku do predhriatej rúry na pečenie a nechajte piecť približne 1 hodinu. Či je bábovka správne prepečená, zistíte jednoducho tak, že pichnete do stredu špajdľu a ak vyjde suchá, bábovka je upečená.
Podávanie hrnčekovej bábovky
Vytiahnite formu bábovky a nechajte vychladnúť. Teraz môžete skúsiť opatrne bábovku vyklopiť z formy. Bábovku ozdobte práškovým cukrom a môžete aj poliať roztopenou čokoládou.
Dobrú chuť