Recepty Nadýchaná bezlepková maková torta
Suroviny
250 g mletého maku
150 g mletých mandlí
6 vajec
250 g práškového cukru
100 ml polotučného mlieka
maslo na vymazanie formy
200 ml šľahačkovej smotany
ovocie na ozdobu (napr. jahody)
Popis

Žĺtky vymiešame s cukrom do jemnej peny, pridáme mak, mandle, mlieko a všetko spolu premiešame. Bielka vyšľaháme dotuha a opatrne ich primiešame do cesta. Tortovú formu s priemerom 23 cm vymažeme maslom a vystelieme ju papierom na pečenie, na ktorý nalejeme cesto. Korpus pečieme pri teplote 165 °C približne 55 až 60 minút, kým nie je cesto tuhé. Otestovať ho môžete špajdľou. Ak sa na ňu po vytiahnutí nelepia kúsky cesta, koláč je upečený. Korpus necháme úplne vychladnúť a pred podávaním jeho povrch ozdobíme vyšľahanou šľahačkou aj kúskami čerstvých jahôd alebo iného drobného ovocia.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept

Prezrite si letáky a katalógy

1 / 8

Recepty podľa vašej chuti

Hopla! Neexistujú žiadne produkty zodpovedajúce vášmu filtrovaniu. Prosím, upravte kritériá vyhľadávania.
2 3 4