Recepty Mrkvovo-cuketové pyré s kuraťom

Suroviny

500 g kuracích pŕs
2 cukety (mladé)
1 baby karotka (väčšej)
voda
olivový olej

Popis

Expertka z oblasti zdravej výživy Zuzana Pavelková Šafářová o tomto recepte hovorí: "Jednoduché, nutrične bohaté jedlo je vďaka bielemu mäsu, tepelne upravenej zelenine a rozmixovaniu výborné stráviteľné aj pre malé deti. Kuracie poskytuje komplexné bielkoviny pri minime tuku, mrkva sacharidy, olivový olej zdravé tuky. Zaujímavý je obsah lykopénu v mrkve, ktorý telo využije po tepelnej úprave a za prítomnosti tuku. Lykopén má silný antioxidačný účinok a telo si z neho vyrába vitamín A. Ten má kľúčovú úlohu pre fungovanie imunitného systému, rast kostí, ukladanie minerálov v tele, posiluje zrak. Cuketa obsahuje okrem vitamínov primárne vápnik a horčík, ktorý priaznivo ovplyvňuje nervovú sústavu. Ako vidno, aj veľmi jednoduché jedlo bez nákladných surovín môže mať veľmi pozitívny vplyv na vývoj dieťaťa. "

Postup

1

Cuketu a karotku očistíme, nakrájame na kúsky.

2

Mäso očistíme a nakrájame na malé kocky.

3

Na horúcom ohni osmažíme kura dobiela, pridáme nakrájanú zeleninu, podlejeme trochou vody a dusíme 15 minút.

4

Podusené mäso a zeleninu rozmixujeme.

5

Tip: Zvyšné pyré nalejte do formičiek na ľad a zamrazte. Takto sa v prípade potreby rozmrazí rýchlejšie.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept