Táto webová stránka už nie je optimalizovaná pre Mozilla 5.0.
Obsah webovej stránky sa nemusí zobrazovať správne alebo môžu byť obmedzené niektoré funkcie.
Najlepšie skúsenosti získate, ak použijete jeden z nasledujúcich prehliadačov:
Rúru vyhrejeme na 200 °C. Mrkvu nastrúhame, necháme postáť a vyžmýkame z nej šťavu.
Z múky, mrkvy, masla a smotany vymiesime hladké cesto. Ak treba, pridáme mrkvovú šťavu alebo múku.
Zabalíme do potravinovej fólie a dáme asi na hodinu do chladu.
Cesto rozdelíme na 4 rovnako veľké diely a na pomúčenej doske z každého vyvaľkáme tenkú placku.
Nakrájame na trojuholníky a každý naplníme lekvárom. Zavinieme do rohlíčkov, pričom začíname z dlhšej strany.
Rožteky potrieme rozšľahaným vajcom a pečieme asi 15 – 20 minút dozlatista. Podľa chuti posypeme práškovým cukrom.
Tip: Lekvár môžete vymeniť za makovú, tvarohovú alebo orechovú plnku.