Recepty Mrkvové cupcaky s vanilkovým krémom

Suroviny

100 g masla
100 g trstinového cukru
90 g kryštálového cukru
2 vajcia
1 vanilkový cukor
120 g hladkej múky
¼ balíčka prášku do pečiva
120 g mrkvy (nastrúhanej)
½ ČL mletej škorice
70 g vlašských orechov
Na ozdobu:
250 g smotanového syra
120 g masla (izbovej teploty)
125 g práškového cukru
1 mrkva
50 g vlašských orechov

Popis

Rúru predhrejeme na 175 °C. Maslo roztopíme a necháme mierne vychladnúť.

Vajcia rozmixujeme s vanilkovým, trstinovým aj kryštálovým cukrom do peny a pridáme vychladnuté maslo. Premiešame a postupne pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva, mrkvu, nasekané vlašské orechy a nakoniec aj škoricu.

Cesto rozdelíme do jednotlivých košíčkov na cupcaky, ktoré naplníme zhruba do troch štvrtín. Dobroty pečieme približne 30 až 40 minút.

Kým sa pečú cupcaky, pripravíme si krém na ich ozdobu: krémový syr vyšľaháme dohladka. Potom pridáme maslo, opäť šľaháme a nakoniec pridáme aj cukor. Vyšľahaný krém odložíme do chladničky a necháme chvíľu stuhnúť.

Cupcaky po upečení necháme vychladnúť. Potom pomocou noža nanesieme krém, ktorý vytvarujeme do špica, prípadne použijeme cukrárske vrecko. Boky koláčikov obalíme v nasekaných orieškoch a vrch ozdobíme čerstvo nastrúhanou mrkvou.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept