Recepty Mrkvová polievka s červenou šošovicou

Suroviny

750 g mrkvy
1 petržlenová vňať
1 cibuľa (menšia)
2 strúčiky cesnaku
½ šálky červenej šošovice
2 PL olivového oleja
1 l vody
petržlenová vňať (alebo zelerová)
koriander (čerstvý)
čierne korenie
soľ

Popis

Do hrnca dáme olej, pridáme na kolieska nakrájanú mrkvu, nakrájaný cesnak, petržlen a celú cibuľu. Chvíľu restujeme, potom osolíme, okoreníme a zalejeme vodou. Polievku varíme približne 20 – 25 minút, kým mrkva nezmäkne. Po uvarení vyberieme cibuľu a polievku rozmixujeme tyčovým mixérom. Pridáme červenú šošovicu a varíme ďalších 5 až 10 minút. Polievku podávame dozdobenú čerstvou petržlenovou alebo zelerovou vňaťou, prípadne s čerstvým koriandrom.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept