Recepty Mousse au chocolat so šľahačkou

Suroviny

200 g čokolády na varenie (najlepšie 70 % kakaa)
4 vajcia
2 PL krupicového cukru
2 PL práškového cukru
100 ml smotany 30%

Popis

Postup

Bielka oddelíme od žĺtkov. Čokoládu rozlámeme na menšie kúsky a rozpustíme ju vo vodnom kúpeli. Rozpustenú čokoládu odstavíme a necháme ju trocha schladiť. Do čokolády vmiešame 4 žĺtky. Z bielok vyšľaháme pevný tuhý sneh a akonáhle je takmer hotový, nasypeme doň práškový aj krupicový cukor a znovu šľaháme, kým nebude sneh naozaj tuhý. Po lyžičkách opatrne vmiešame sneh do zmesi čokolády a žĺtkov. Dôležité je postupovať opatrne, aby pena zostala nadýchaná. Hotovú penu dáme do pripravených pohárov a uložíme do chladničky na 4 hodiny. Zo smotany vyšľaháme šľahačku a ozdobíme s ňou hotovú čokoládovú penu. Môžeme podávať.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept

Prezrite si letáky a katalógy


Tesco leták - aktuálny týždeň

Viac informácií  Informácie



Ponuka je platná v hypermarketoch.
Letáková ponuka platí od 25. 11. od 8:00 hod. do 1. 12. 2020 alebo do vypredania zásob podľa otváracích hodín jednotlivých obchodov, s výnimkou obmedzenia platnosti na vybraných stránkach. Letáková ponuka nie je platná v predajniach Tesco Expres. Ponuka neplatí počas štátnych sviatkov a dní pracovného pokoja. Ponuka pultového predaja rýb platí len pre obchody s r ybacím obslužným pultom. Ceny sú uvedené v eurách. V letáku sú použité ilustračné fotografie. Za prípadné tlačové chyby sa ospravedlňujeme. Tesco Stores SR, a. s., Cesta na Senec 2, 821 04 Bratislava.
Údaje o platnosti
Údaje o platnosti
1 / 8