Táto webová stránka už nie je optimalizovaná pre Mozilla 5.0.
Obsah webovej stránky sa nemusí zobrazovať správne alebo môžu byť obmedzené niektoré funkcie.
Najlepšie skúsenosti získate, ak použijete jeden z nasledujúcich prehliadačov:
Postup
Bielka oddelíme od žĺtkov. Čokoládu rozlámeme na menšie kúsky a rozpustíme ju vo vodnom kúpeli. Rozpustenú čokoládu odstavíme a necháme ju trocha schladiť. Do čokolády vmiešame 4 žĺtky. Z bielok vyšľaháme pevný tuhý sneh a akonáhle je takmer hotový, nasypeme doň práškový aj krupicový cukor a znovu šľaháme, kým nebude sneh naozaj tuhý. Po lyžičkách opatrne vmiešame sneh do zmesi čokolády a žĺtkov. Dôležité je postupovať opatrne, aby pena zostala nadýchaná. Hotovú penu dáme do pripravených pohárov a uložíme do chladničky na 4 hodiny. Zo smotany vyšľaháme šľahačku a ozdobíme s ňou hotovú čokoládovú penu. Môžeme podávať.