Recepty Mini quiche bez gluténu a laktózy

Suroviny

½ červenej cibule (nakrájanej)
1 strúčik cesnaku
2 hrsti baby špenátu
½ pohárika sušených paradajok (nakrájaných)
½ pohárika zelených olív (nakrájaných na malé kúsky)
4 ks vajca
2 PL mlieka bez laktózy

Postup

1

Predhrejeme rúru na 200 °C a dáme malé silikónové formičky na pečenie na muffinový plech. V miske zmiešame mandľovú múku, soľ a prášok do pečiva. Pridáme roztopený kokosový olej, vodu a vajíčko. 

2

Ručne vymiešame jemné cesto, ktoré však musí držať pokope, keď s ním budeme ďalej pracovať.

3

Naplníme ním silikónové formičky. Cesto by malo byť hrubé približne 0,5 cm. Napicháme ho na spodku vidličkou a pečieme v rúre 10 minút.

4

Pokiaľ sa cesto pečie, pripravíme si cibuľu, ktorú porestujeme 5 minút.

5

Pridáme cesnak a ďalej restujeme, následne pridáme baby špenát, stíšime oheň, pridáme sušené paradajky a olivy a dobre premiešame.

6

V miske si zmiešame vajíčka a rastlinné mlieko.

7

Cesto naplníme zeleninovou zmesou a následne na ňu dáme vajíčkovú zmes. 

8

Pečieme približne 30 minút, alebo pokiaľ nie sú vajíčka hotové.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept