Recepty Mexický šalát s avokádom

Suroviny

Marináda
2 kuracie prsia
1 avokádo
1 rímsky šalát
2 konzervy kukurice (uvarené)
1 uhorka (šalátová)
koriander (čerstvý)
citrón
francúzsky dresing
2 PL olivového oleja
1 čili paprička
4 PL slnečnicového oleja
1 PL mletej červenej papriky
soľ
čierne korenie

Popis

Z oleja, mletej červenej papriky, nakrájanej čili papričky, zo soli a z čierneho korenia si pripravíme marinádu na mäso. Kuracie prsia nakrájame na dlhšie kúsky a marinujeme ich aspoň 30 minút. Mäso ugrilujeme z oboch strán.

Zrniečka alebo kúsky narezanej kukurice opečieme na suchej panvici. Uhorku ošúpeme a nakrájame na zhruba trojcentimetrové kúsky. Šalát umyjeme a natrháme. Všetko dobre premiešame, pridáme kúsky avokáda, kuracie mäso a pokvapkáme olivovým olejom. Polejeme dresingom a ozdobíme čerstvým koriandrom. Podávame s mesiačikmi citróna.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept