Recepty Medvedia zemiaková polievka

Suroviny

50 g medvedieho cesnaku (zhruba jedna viazanička)
100 g mrazeného špenátu
4 zemiaky (stredne veľké)
soľ
čierne korenie
1 PL slnečnicového oleja
1 strúčik cesnaku
muškátový oriešok
100 ml smotany 30%
chlieb (na kocky)

Popis

Zemiaky ošúpeme, nakrájame na kocky a dáme ich variť do osolenej vody. V druhom hrnci na oleji speníme na plátky nakrájaný cesnak, pridáme mrazený špenát a za stáleho miešania ho úplne roztopíme. Keď je špenát roztopený, pridáme nahrubo nasekaný medvedí cesnak, štipku muškátového orieška, čierne korenie a ešte približne 5 minút dusíme. K špenátu pridáme uvarené zemiaky aj s vodou, v ktorej sa varili a všetko necháme spolu prevrieť. Polievku napokon rozmixujeme dohladka a podávame dochutenú smotanou a chlebovými krutónmi.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept