Recepty Medovníky z ražnej múky

Suroviny

450 g ražnej múky (alebo kombinácia ražná a špaldová)
150 g kryštálového cukru
50 g masla
2 vajcia
3 PL medu
4 PL mlieka
1 PL perníkového korenia
1 PL mletej škorice
1 ČL prášku do pečiva (bezfosfátový, s vínnym kameňom)
Na dekoráciu:
mandľové plátky
vlašské orechy

Postup

1

V hrnci zohrejeme mlieko s medom, maslom a koreniami.

2

Do vlažnej zmesi primiešame vajce.

3

Pridáme cukor, potom múku s vínnym kameňom.

4

Vypracujeme cesto, ktoré necháme 15 minút odležať.

5

Cesto rozvaľkáme na 0,5 cm.

6

Vykrojíme medovníky. Medovníky necháme ešte 5 minút odležať na plechu.

7

Potrieme rozšľahaným vajcom.

8

Ozdobíme mandľami a orieškami a pečieme pri teplote 200 °C 6 – 10 minút.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept