Recepty Mäsovo-syrové guľky

Suroviny

450 g mletého hovädzieho mäsa
225 g smotanového syra
200 g hladkej múky
150 g parmezánu (strúhaného)
2 strúčiky cesnaku
pažítka (čerstvá)
petržlenová vňať (čerstvá)
2 PL gyros koreninovej zmesi (alebo iná podľa chuti)

Postup

1

Rúru predhrejeme na 175 °C. Plech vystelieme papierom na pečenie.

2

V miske poriadne zmiešame mäso, korenie, rozotretý cesnak, vňate a smotanový syr. Pridáme múku a nakoniec nastrúhaný tvrdý syr. Dobre zmiešame.

3

Zo zmesi tvoríme malé guľky a ukladáme ich na plech.

4

Guľky vložíme na 10 minút do chladničky. Po ochladení pečieme asi 20 – 25 minút dozlatista.

5

Podávame s obľúbeným dipom, napríklad s dipom z farebného korenia.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept