Marhuľový džem starej mamy
Suroviny
1,5 kg zrelých marhúľ
60 g cukru
šťava z 1 citróna
trocha vody
Popis

Marhule umyjeme, rozpolíme a vykôstkujeme. Všetky prísady vložíme do hrnca a varíme na vysokej teplote 3 – 4 hodiny a občas premiešame. Keď sa cukor sčasti rozpustí a marhule zmäknú, teplotu znížime a miešame, až kým sa cukor úplne nerozpustí. Zvýšime teplotu a varíme 20 minút, pokiaľ nebude zmes hustá. Necháme stáť 20 minút a nalejeme do teplých zaváraninových pohárov. Prikryjeme a uzavrieme, kým je džem horúci. Potom poháre zabalíme do deky a necháme pomaly chladnúť približne dva týždne. Množstvo porcii záleží od veľkosti pripravených zaváracích pohárov.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept

Prezrite si letáky a katalógy

1 / 8

Recepty podľa vašej chuti

Hopla! Neexistujú žiadne produkty zodpovedajúce vášmu filtrovaniu. Prosím, upravte kritériá vyhľadávania.
2 3 4