Recepty Mangový raw zákusok

Suroviny

hrnčeky strúhaného kokosu (nesladeného)
hrnčeky mandlí (alebo vlašských orechov)
hrnčeky hrozienok (alebo sušených datlí)
2 mangá (zrelé)
1 limetka (len šťava)
¾ hrnčeka kokosového oleja (roztopeného)
1 hrnček kešu

Popis

Strúhaný kokos, mandle a sušené hrozienka pomixujeme a vytvoríme lepkavé cesto, ktorým vyplníme dno formy. Môžeme použiť okrúhlu formu, ale aj menšiu obdĺžnikovú formu. Na dno dáme papier na pečenie a okraje vymastíme kokosovým olejom.

Kešu orechy, ktoré boli predtým namočené vo vode, aby zmäkli, scedíme a s kokosovým olejom vymixujeme nahladko. Pridáme mangovú dužinu, limetkovú šťavu a pomixujeme na krém. Ak by bol málo sladký, môžeme pridať lyžicu javorového sirupu, agávy alebo kokosového cukru. Vylejeme na korpus a necháme v chladničke cez noc.

Na ozdobenie môžeme použiť lupienky kvetov, sušené ovocie, oriešky alebo kakaové bôby. Tento koláčik je vhodný nielen pre alergikov, ale aj pre ľudí, ktorí držia diéty, keďže obsahuje len samé zdravé a dobré veci – ovocie a oriešky.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept

Aktuálne ponuky

1 / 3