Recepty Malinový koláč s mascarpone

Suroviny

Na korpus
3 vajcia
4 PL trstinového cukru
2 balenia vanilkového pudingu
½ balenia prášku do pečiva
1 PL slnečnicového oleja
1 PL vody
Na krém
250 g mascarpone
250 g smotany 30%
100 ml bieleho jogurtu
100 g bielej čokolády (rozpustenej)
2 PL medu
100 g malín (čerstvých)
Na želé
200 g malín (mrazených)
2 PL kryštálového cukru
1 PL práškovej želatíny

Popis

Z bielok vyšľaháme tuhý sneh. Žĺtky zmixujeme s cukrom do peny, pridáme kypriaci prášok, vodu, olej, pudingový prášok a poriadne vymiešame. Nakoniec opatrne pridáme bielkový sneh. Cesto nalejeme do tortovej formy a pečieme na 200 °C približne 20 minút. Necháme vychladnúť vo forme. Smotanu vyšľaháme do polotuha, pridáme mascarpone, jogurt, roztopenú čokoládu, med a jemne vmiešame čerstvé maliny. Takýto krém natrieme na pripravený korpus, necháme zachladiť a pripravíme si želé. Mrazené maliny vložíme do hrnca, posypeme cukrom a zalejeme troškou vody. Keď sa začnú variť, pridáme želatínu a prevaríme. Nakoniec nalejeme na krém, necháme stuhnúť aspoň 2 hodiny a nakrájame.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept