Recepty Makrónky s černicovým krémom

Suroviny

250 g mletých mandlí
230 g práškového cukru
230 g kryštálového cukru
6 vajec (bielkov)
soľ
potravinárske farbivo (fialová gélová)
300 g mascarpone
60 g masla (mäkkého)
3 lyžice práškového cukru
120 g černíc

Popis

Postup


Do misky nasypeme práškový cukor, štipku soli a mleté mandle. Mixérom túto zmes ešte rozrobíme, aby bola naozaj veľmi jemná a nakoniec ju preosejeme.

V miske vyšľaháme kryštálový cukor s bielkami, aby nám vznikol pevný sneh. Do snehu pridáme trochu farbiva.

Zafarbené a vyšľahané bielka opatrne zmiešame s rozmixovanými mandľami, múkou a cukrom. Náplň dáme pomocou cukrárskeho vrecka na papier na pečenie. Tiež môžeme použiť silikónovú formu na makrónky, s ktorou sa nám bude pracovať lepšie.

Kolieska by mali mať priemer asi 3 cm. Predhrejeme rúru na 150 °C a pečieme ich 12 minút. Upečené makrónky necháme vychladnúť.

Černice rozmixujeme s cukrom a prepasírujeme ich. Mascarpone zmiešame s mäkkým maslom a nakoniec pridáme černicové pyré. Makróny spojíme pomocou krému a dáme ich uležať na 24 hodín do chladničky.  

 

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept