Táto webová stránka už nie je optimalizovaná pre Mozilla 5.0.
Obsah webovej stránky sa nemusí zobrazovať správne alebo môžu byť obmedzené niektoré funkcie.
Najlepšie skúsenosti získate, ak použijete jeden z nasledujúcich prehliadačov:
Postup
Do misky nasypeme práškový cukor, štipku soli a mleté mandle. Mixérom túto zmes ešte rozrobíme, aby bola naozaj veľmi jemná a nakoniec ju preosejeme.
V miske vyšľaháme kryštálový cukor s bielkami, aby nám vznikol pevný sneh. Do snehu pridáme trochu farbiva.
Zafarbené a vyšľahané bielka opatrne zmiešame s rozmixovanými mandľami, múkou a cukrom. Náplň dáme pomocou cukrárskeho vrecka na papier na pečenie. Tiež môžeme použiť silikónovú formu na makrónky, s ktorou sa nám bude pracovať lepšie.
Kolieska by mali mať priemer asi 3 cm. Predhrejeme rúru na 150 °C a pečieme ich 12 minút. Upečené makrónky necháme vychladnúť.
Černice rozmixujeme s cukrom a prepasírujeme ich. Mascarpone zmiešame s mäkkým maslom a nakoniec pridáme černicové pyré. Makróny spojíme pomocou krému a dáme ich uležať na 24 hodín do chladničky.