Recepty Lososový tatarák so sezamovým olejom
Suroviny
200 g čerstvého alebo údeného lososa
1 limetku
1 pomaranč
1 citrón
2 lyžice sezamového oleja
čerstvý koriander
čierny sezam alebo ľanové semienka
čerstvé čili
soľ
Popis

Údeného lososa nakrájame najemno ako pri príprave tatárskeho bifteku. Citrusové ovocie poriadne umyjeme a z každého nastrúhame trochu kôry (z každého 1 ČL). Lososa v miske zmiešame s kôrou, pridáme olej, nasekaný koriander, sezam a čili podľa chuti. Dochucovať soľou takmer netreba, lebo údený losos je dosť slaný.


Citrónovú šťavu nepridávame, aby nám „tatarák“ nezmenil farbu. Na tanieri si každý môže svoju porciu dochutiť pomarančovou alebo limetkovou šťavou.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept

Recepty podľa vašej chuti

Hopla! Neexistujú žiadne produkty zodpovedajúce vášmu filtrovaniu. Prosím, upravte kritériá vyhľadávania.
2 3 4