Recepty Lososový tatarák so sezamovým olejom

Suroviny

200 g lososa (čerstvého alebo údeného)
1 limetka (len šťava a kôra)
1 pomaranč (len šťava a kôra)
1 citrón (len šťava a kôra)
2 lyžice sezamového oleja
koriander (čerstvý)
čierny sezam (alebo ľanové semienka)
čili paprička (čerstvá)
soľ

Popis

Údeného lososa nakrájame najemno ako pri príprave tatárskeho bifteku. Citrusové ovocie poriadne umyjeme a z každého nastrúhame trochu kôry (z každého 1 ČL). Lososa v miske zmiešame s kôrou, pridáme olej, nasekaný koriander, sezam a čili podľa chuti. Dochucovať soľou takmer netreba, lebo údený losos je dosť slaný.

Lososový tatarák so sezamovým olejom Citrónovú šťavu nepridávame, aby nám „tatarák“ nezmenil farbu. Na tanieri si každý môže svoju porciu dochutiť pomarančovou alebo limetkovou šťavou.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept