Recepty Light vajíčková tlačenka

Suroviny

6 vajec
6 uhoriek (sterilizovaných)
100 g hrášku (sterilizovaného)
1 červená paprika (veľká)
2 mrkvy (stredne veľké)
200 g morčacej šunky
½ l vody
2 kocky slepačieho vývaru
400 g bieleho jogurtu
1 balíček plátkovej želatíny
forma na pečenie (forma na chlebík)
alobal

Postup

1

Vajcia uvaríme natvrdo, vychladnuté ošúpeme a nakrájame na kocky.

2

Očistenú papriku, uhorky a šunku nakrájame na kocky, dáme do misy.

3

Očistenú mrkvu nakrájame na kolieska a dáme uvariť s bujónom. Mrkvu vyberieme a dáme do misy, bujón budeme ešte potrebovať.

4

V teplom bujóne rozpustíme podľa návodu želatínu. Ak treba, pridáme ešte želatínu.

5

Do rozpustenej želatíny vmiešame jogurt.

6

Nalejeme na zeleninu a všetko vlejeme do chlebíkovej formy vypláchnutej studenou vodou. Zakryté alobalom dáme do chladničky stuhnúť, najlepšie na noc. Tip: Podávame s čerstvým pečivom ako studené predjedlo.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept