Recepty Láskyplné obálky s ovocnou plnkou

Suroviny

1 balenie lístkového cesta (chladeného alebo mrazeného)
jahody (alebo maliny)
vajce (na potretie)
kryštálový cukor
šlahačka (na servírovanie podľa chuti)

Postup

1

Použite tiež: malá obálka alebo papier a nožnice (čím menšia obálka, tým viac koláčikov) nôž alebo radielko na vyrezávanie cesta formička v tvare srdca papier na pečenie Cesto rozložíme na dosku

2

Obálku opatrne rozlepíme a roztvoríme. Môžeme aj z papiera vystrihnúť kosoštvorec takej veľkosti, akej budeme chcieť obálky.

3

Obálku alebo kosoštvorec priložíme na cesto a orežeme podľa formy. Zo zvyškov cesta vyrežeme formičkou srdiečka. Dáme na plech, vyložený papierom na pečenie.

4

Vyrezané pláty naplníme ovocím. Ovocie predtým podusíme s cukrom v panvici. Spojíme dva bočné protiľahlé okraje, potom spodný tak, aby časť čerešňovej plnky vyčnievala. Nedávame veľa plnky, aby nevytiekla. Spoje opatrne stlačíme, potrieme vajíčkom a na ne položíme srdiečko.

5

Obálku jemne potrieme rozšľahaným vajcom, radielkom alebo ostrým nožom spravíme plytké zárezy po okrajoch pre efekt.

6

Posypeme kryštálovým cukrom a pečieme na 190 °C asi 15 minút.

7

Podávame vychladené s dobre vyšľahanou šľahačkou.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept