Táto webová stránka už nie je optimalizovaná pre Mozilla 5.0.
Obsah webovej stránky sa nemusí zobrazovať správne alebo môžu byť obmedzené niektoré funkcie.
Najlepšie skúsenosti získate, ak použijete jeden z nasledujúcich prehliadačov:
Zemiaky umyjeme, necháme šupku a nakrájame ich na menšie kocky. 200 g zemiakov dáme piecť do rúry na 200 °C na približne 15 minút spolu s cesnakom a pokvapkané olivovým olejom. Zvyšných 200 g dáme v šupke variť do hrnca. Osolíme, pridáme celú cibuľu. Do sitka na korenie vložíme bobkový list a celé čierne korenie. Privedieme k varu a varíme pod pokrievkou približne 15 minút. Na tanier si odoberieme menšiu hrsť zemiakov. Upečené zemiaky vysypeme do polievky spolu s pečeným cesnakom. Do polievky pridáme maslo a smotanu na zjemnenie. Polievku rozmixujeme ponorným mixérom na jemný krém, vrátime späť na sporák a privedieme k varu. Vložíme do nej späť odobraté zemiaky a pridáme vajíčko, ktoré pokrájame. Dochutíme soľou, octom a trochou cukru. Podľa chuti tak, aby bol výsledok sladkokyslý. Na záver pridáme nakrájaný čerstvý kôpor. Necháme pár minút odpočinúť, aby sa chute prepojili a servírujeme.
Servírovanie
Polievku servírujeme v miske, posypanú čerstvým kôprom a s kopčekom kyslej smotany.