Táto webová stránka už nie je optimalizovaná pre Mozilla 5.0.
Obsah webovej stránky sa nemusí zobrazovať správne alebo môžu byť obmedzené niektoré funkcie.
Najlepšie skúsenosti získate, ak použijete jeden z nasledujúcich prehliadačov:
Vedeli ste, že...?
Vykostené kuracie prsia bez kože majú veľa výživných hodnôt. Nielen, že majú vysoký obsah bielkovín, je to aj nízkotučné, nízkokalorické jedlo a skvelý zdroj železa a draslíka. V súlade s výživovým prínosom je dôležité si uvedomiť, že spôsob prípravy kuracieho mäsa má obrovský rozdiel v jeho výživovom výsledku.
100 gramov vykostených kuracích pŕs bez kože obsahuje približne 31 gramov bielkovín, čo sú dve tretiny zo 46 gramov bielkovín, ktoré ženy potrebujú každý deň, a 55 % z 56 gramov bielkovín, ktoré by mali mať muži každý deň.
Rúru predhrejeme na 200 °C. Kuracie prsia očistíme a ostrým nožom do nich spravíme zárezy, hlboké asi do troch štvrtín hrúbky mäsa.
Mozzarellu nakrájame na plátky, cherry paradajky prerežeme na polovice.
Mäso potrieme olejom a každú štrbinu vyplníme plátkom mozzarelly, polovicou paradajky a lístkom bazalky. Množstvo syra a paradajok sa bude líšiť od veľkosti kuracích pŕs a počtu zárezov na nich.
Kuracie rezne následne osolíme a okoreníme podľa chuti.
Prsia poukladáme na plech, podlejeme trochou vody alebo vývaru a pečieme asi 30 minút, v závislosti od ich veľkosti. Ako prílohu podávame na masle opečený hrášok s mrkvou.
TIP: Ako prílohu môžeme podávať zemiakovú kašu alebo ryžu.