Recepty Kuracie prsia plnené mozzarellou, bazalkou a rajčinami

Suroviny

2 kuracie prsia (vykostené, bez kože)
10 plátkov mozzarelly (asi 200 g)
6 cherry paradajok
2 ČL provensalského korenia
2 ČL olivového oleja
bazalka (čerstvé listy)
soľ
mleté čierne korenie
250 ml vody (alebo vývaru na podliatie)

Popis

Vedeli ste, že...?
Vykostené kuracie prsia bez kože majú veľa výživných hodnôt. Nielen, že majú vysoký obsah bielkovín, je to aj nízkotučné, nízkokalorické jedlo a skvelý zdroj železa a draslíka. V súlade s výživovým prínosom je dôležité si uvedomiť, že spôsob prípravy kuracieho mäsa má obrovský rozdiel v jeho výživovom výsledku.

100 gramov vykostených kuracích pŕs bez kože obsahuje približne 31 gramov bielkovín, čo sú dve tretiny zo 46 gramov bielkovín, ktoré ženy potrebujú každý deň, a 55 % z 56 gramov bielkovín, ktoré by mali mať muži každý deň.

Postup

1

Rúru predhrejeme na 200 °C. Kuracie prsia očistíme a ostrým nožom do nich spravíme zárezy, hlboké asi do troch štvrtín hrúbky mäsa.

2

Mozzarellu nakrájame na plátky, cherry paradajky prerežeme na polovice.

3

Mäso potrieme olejom a každú štrbinu vyplníme plátkom mozzarelly, polovicou paradajky a lístkom bazalky. Množstvo syra a paradajok sa bude líšiť od veľkosti kuracích pŕs a počtu zárezov na nich.

4

Kuracie rezne následne osolíme a okoreníme podľa chuti.

5

Prsia poukladáme na plech, podlejeme trochou vody alebo vývaru a pečieme asi 30 minút, v závislosti od ich veľkosti. Ako prílohu podávame na masle opečený hrášok s mrkvou.

TIP: Ako prílohu môžeme podávať zemiakovú kašu alebo ryžu.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept