Recepty Kuracie medailóniky s ananásovou omáčkou

Suroviny

1 ananás
1 balenie paradajkovej omáčky (Tesco finest paradajková s bylinkami)
4 kuracie prsia
300 g cestovín penne
bazalka (čerstvej)
2 PL olivového oleja
čierne korenie
soľ

Popis

Ananás nakrájame na menšie kúsky a na 1 PL olivového oleja ho mierne podusíme. Pridáme hotovú paradajkovú omáčku, premiešame a chvíľu povaríme. Cestoviny uvaríme v osolenej vode podľa návodu. Kuracie prsia osolíme, okoreníme a opečieme ich na 1 PL olivového oleja z každej strany približne 5 minút. Potom prsia zalejeme paradajkovo-ananásovou omáčkou, prikryjeme pokrievkou a varíme ďalších 5 – 10 minút tak, aby boli prsia mäkké. Omáčku premiešame s uvarenými cestovinami, navrch každej porcie dáme plátok kuracieho mäsa a nakoniec posypeme čerstvou bazalkou.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept