Recepty Kura na hruškách a mede
Suroviny
6 kuracích rezňov (bez kože)
4 hrušky
1 lyžicu masla
2 lyžice medu
400 ml červeného vína na podliatie
štipku mletej škorice
štipku čili
mleté čierne korenie
soľ
olivový olej
Popis

1. Umyté a osušené kuracie rezne osolíme, okoreníme a prudko opražíme z obidvoch strán na oleji. Mäso vyberieme a odložíme bokom. 2. Hrušky rozštvrtíme, zbavíme jadrovníkov a šupky. Keramickú zapekaciu misu vytrieme maslom, na dno naukladáme pripravené hrušky nakrájané na mesiačiky, posypeme škoricou, čili a pridáme pripravené mäso. Pokvapkáme medom a zalejeme červeným vínom. Prikryjeme alobalom a 30 minút pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C. 3. Podávame so zemiakmi alebo s ryžou.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept

Recepty podľa vašej chuti

Hopla! Neexistujú žiadne produkty zodpovedajúce vášmu filtrovaniu. Prosím, upravte kritériá vyhľadávania.
2 3 4