Recepty Kukuričné špagety s orieškovým pestom
Suroviny
400 – 500 g kukuričných špagiet
100 g rukoly
50 g parmezánu
olivový olej
1 hrnček bazalky alebo petržlenovej vňate
2 PL nasucho opražených vlašských orechov
2 PL nastrúhaného parmezánu
1 strúčik cesnaku
2 PL panenského olivového oleja
šťava z 1 citróna, ak je bio, použite aj trochu kôry
soľ (v menšom množstve, pretože už sám parmezán je slaný)
Popis

V kuchynskom robote alebo v mažiari nasekáme vňať nahrubo, pridáme orechy, parmezán, cesnak, olej a citrón. Mixujeme do požadovanej konzistencie. Niekto má rád pesto úplne hladké – krémovité, my preferujeme, keď ešte „chrumká" pod zubami. Dosolíme podľa chuti. Špagety uvaríme, ale nepreplachujeme vodou (škrob musí zostať na nich, aby sa na ne lepšie nalepila omáčka, inak by stekala), pridáme pesto a pár lyžíc olivového oleja. Premiešame, pridáme rukolu, orechy a na záver posypeme hoblinami parmezánu.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept

Prezrite si letáky a katalógy

1 / 8

Recepty podľa vašej chuti

Hopla! Neexistujú žiadne produkty zodpovedajúce vášmu filtrovaniu. Prosím, upravte kritériá vyhľadávania.
2 3 4