Recepty Krevety na masle a cesnaku
Suroviny
400 g nevylúpaných alebo vylúpaných kreviet
2 lyžice olivového oleja
125 g masla
3 strúčiky cesnaku
šťava z 1 citróna
soľ
mleté čierne korenie
petržlenová vňať
Popis

Krevety rozmrazíme – môžeme ich opláchnuť pod tečúcou vlažnou vodou v sitku. Na panvici alebo vo woku rozohrejeme olej s polovicou masla. Vhodíme odkvapkané krevety a za stáleho miešania smažíme, kým nezružovejú a získajú zlatistú farbu. Zmiernime plameň, vhodíme zvyšok masla, osolíme, okoreníme, pridáme šťavu z citróna, premiešame a odstavíme.


Do hotových kreviet primiešame posekanú čerstvú petržlenovú vňať. Podávame s čerstvou bagetou, ktorú namáčame vo výpeku – ten predsa chutí najlepšie :)

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept

Recepty podľa vašej chuti

Hopla! Neexistujú žiadne produkty zodpovedajúce vášmu filtrovaniu. Prosím, upravte kritériá vyhľadávania.
2 3 4