Recepty Krém z medvedieho cesnaku
Suroviny
100 g medvedieho cesnaku
1 lyžica prepusteného masla
1 lyžica olivového oleja
5 menších zemiakov
2 dcl šľahačkovej smotany
soľ
čierne korenie
ľanové semienka
Popis

Najprv si ošúpeme zemiaky, nakrájame ich na malé kocky a dozlatista restujeme na masle a olivovom oleji. Následne ich zalejeme vodou alebo vývarom, pridáme lyžičku soli a varíme. Listy medvedieho cesnaku dôkladne umyjeme, zľahka osušíme a nasekáme na centimetrové prúžky. Uvarené zemiaky odstavíme zo sporáka a pridáme listy medvedieho cesnaku, ktoré si tak ponechajú výraznú a intenzívnu chuť i farbu. Všetko rozmixujeme ponorným mixérom a pridáme smotanu. Krém dáme ešte raz rýchlo prevrieť. Hotovú polievku dochutíme soľou a mletým čiernym korením. Podávame posypané ľanovými semienkami.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept

Recepty podľa vašej chuti

Hopla! Neexistujú žiadne produkty zodpovedajúce vášmu filtrovaniu. Prosím, upravte kritériá vyhľadávania.
pred 2 mesiacmi
60 min.
Dezerty
pred 2 mesiacmi
30 min.
Nápoje
pred 2 mesiacmi
20 min.
Detské jedlá