Recepty Králik na smotane
Suroviny
1 králik
1 väčšia cibuľa
500 ml smotany na varenie
2 bobkové listy
3 ks nové korenie
1 ČL mletej papriky
šťava z 1 citróna
soľ
mleté čierne korenie
olej alebo masť
voda (alebo vývar)
Halušky:
250 g múky
1 vajce
soľ
voda
olej
Postup
1
Králika očistíme, naporciujeme, umyjeme, osolíme, okoreníme a potrieme citrónovou šťavou. Mäso tak bude ešte jemnejšie.
2
Očistenú cibuľu nakrájame nadrobno a na rozpálenom tuku osmažíme dozlata.
3
Na cibuli osmažíme z oboch strán králičie kúsky, podlejeme vodou, pridáme bobkový list, nové korenie, papriku a dusíme asi pol hodiny.
4
Smotanu vlejeme do vriacej šťavy v hrnci s králikom. Necháme zovrieť a povaríme do zhustnutia.
5
Na halušky zmiešame múku s vajcom, soľou a takým množstvom vody, aby vzniklo redšie pružné cesto. Nesmie sa však liať, ale čiastočne držať tvar.
6
V hrnci dáme zovrieť vodu a sádžeme halušky buď cez sito na halušky, alebo z lopárika odkrajujeme nožom malé kúsky a hádžeme ich do vriacej vody. Keď vyplávajú na povrch, vyberieme ich, necháme odkvapkať a môžeme poliať trochou oleja.
Vytlačiť stránku
Zdieľať recept

Recepty podľa vašej chuti

Hopla! Neexistujú žiadne produkty zodpovedajúce vášmu filtrovaniu. Prosím, upravte kritériá vyhľadávania.
2 3 4