Táto webová stránka už nie je optimalizovaná pre Mozilla 5.0.
Obsah webovej stránky sa nemusí zobrazovať správne alebo môžu byť obmedzené niektoré funkcie.
Najlepšie skúsenosti získate, ak použijete jeden z nasledujúcich prehliadačov:
Na prípravu konfitovaných kačačích stehien je potrebné mať čas a trpezlivosť, no výsledok stojí za to. Kačacie stehná dobre nasolíme a necháme odležať v chladničke minimálne 24 hodín. Rúru si vyhrejeme na 150 °C a vložíme dnu liatinovú nádobu s kačacím tukom a necháme zahriať. Do tuku vložíme kačacie stehná a takto necháme konfitovať približne 2 hodiny. Ak sa nám už dá na stehne ľahko ohnúť kĺb, konfitovanie je hotové. Na záver ešte zvýšime teplotu na 190 °C a necháme 10 minút dôjsť. Stehná vyložíme na tanier tak, aby neboli cez seba a necháme ich v chladničke aspoň 4 hodiny. Rúru vyhrejeme na 200 °C. V panvici si rozpálime kačací tuk. Vložíme kačacie konfitované stehná kožou smerom na dno panvice a opekáme pekne dozlatista. Potom stehná premiestnime do pekáča a pečieme v rúre zhruba 10 minút. Medzitým si pripravíme krutóny. Chlieb nakrájame na malé kocky, rozpálime panvicu a nasucho ich opekáme, až kým nebudú pekne zlatisté. Prilejeme trocha olivového oleja a premiešame na panvici. Krutóny presypeme do misky, osolíme, pridáme pretlačený cesnak a dobre premiešame. V šalátovej miske rozmiestnime na pásiky nakrájaný a umytý kel a čakanku. Premiešame so stonkovým zelerom nakrájaným nadrobno. Dresing na šalát pripravíme veľmi jednoducho – vymiešame ocot, olivový olej, soľ, čierne korenie a nasekanú šalotku.
Servírovanie
Na tanier dáme šalát pokvapkaný dresingom a s granátovým jablkom, položíme naň kačacie stehná a podávame s dobre vychladeným vínom.