Recepty Konfitované husacie stehná

Suroviny

4 ks husacieho stehna
1 kg husacej masti (alebo kačacieho tuku (podľa veľkosti husacích stehien a pekáča)
tymian (čerstvý)
borievky
soľ
čierne korenie
400 g šošovice
2 bobkové listy
500 ml zeleninového vývaru
2 mrkvy
2 petržlenové vňate
250 ml smotany na varenie
1 PL olivového oleja

Popis

Stehná deň vopred poriadne nasolíme, pridáme 10 borievok, pár vetvičiek tymianu a odložíme do chladničky. Na druhý deň stehná zbavíme soli a korenia a vložíme do pekáča, kde ich zalejeme roztopeným tukom tak, aby boli celé ponorené. Pridáme nové borievky (56 ks) a čerstvý tymian. Povrch pekáča prikryjeme papierom na pečenie a necháme na miernom ohni tiahnuť približne 2 ½ – 3 hodiny. Masť musí len jemne bublať a mäso musí odpadať od kosti. Stehná po uvarení vyberieme z tuku, necháme odkvapkať a dáme piecť do vyhriatej rúry na 220 °C približne 30 minút, kým nebude koža dozlata. Vo vývare uvaríme šošovicu skoro domäkka. Mrkvu a petržlen nakrájame nadrobno a na 1 PL olivového oleja necháme skaramelizovať. Zeleninu pridáme k uvarenej a scedenej šošovici. Podľa chuti dosolíme a dokoreníme.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept