Táto webová stránka už nie je optimalizovaná pre Mozilla 5.0.
Obsah webovej stránky sa nemusí zobrazovať správne alebo môžu byť obmedzené niektoré funkcie.
Najlepšie skúsenosti získate, ak použijete jeden z nasledujúcich prehliadačov:
Stehná deň vopred poriadne nasolíme, pridáme 10 borievok, pár vetvičiek tymianu a odložíme do chladničky. Na druhý deň stehná zbavíme soli a korenia a vložíme do pekáča, kde ich zalejeme roztopeným tukom tak, aby boli celé ponorené. Pridáme nové borievky (56 ks) a čerstvý tymian. Povrch pekáča prikryjeme papierom na pečenie a necháme na miernom ohni tiahnuť približne 2 ½ – 3 hodiny. Masť musí len jemne bublať a mäso musí odpadať od kosti. Stehná po uvarení vyberieme z tuku, necháme odkvapkať a dáme piecť do vyhriatej rúry na 220 °C približne 30 minút, kým nebude koža dozlata. Vo vývare uvaríme šošovicu skoro domäkka. Mrkvu a petržlen nakrájame nadrobno a na 1 PL olivového oleja necháme skaramelizovať. Zeleninu pridáme k uvarenej a scedenej šošovici. Podľa chuti dosolíme a dokoreníme.