Recepty Koložvárska kapusta
Suroviny
1 kg mletého bravčového mäsa
700 g kvasenej kapusty
300 g guľatozrnnej ryže
100 g klobásky
2 bobkové listy
1 ČL rasce
3 cibule
3 strúčiky cesnaku
3 PL bravčovej masti + na vymazanie formy
soľ
čierne korenie
2 ČL červenej papriky
petržlenová vňať
3 vajcia
400 ml bezlaktózovej smotany na varenie
Popis

Cibuľu nakrájame na drobné kúsky a rozdelíme na dve časti. Prvú časť speníme na 1 PL masti, pridáme rascu a necháme chvíľu rozvoňať. Potom pridáme scedenú kapustu, dobre premiešame a dusíme pod pokrievkou asi 15 minút. Keby bola kapusta príliš suchá, môžeme ju trochu podliať vodou.

Na zvyšku masti speníme druhú časť cibule, pridáme soľ, čierne korenie a chvíľu restujeme. Potom pridáme mleté mäso a dobre premiešame, kým sa pekne oddelí. Dochutíme červenou paprikou a roztlačeným cesnakom. Mäsovú zmes dusíme asi 20 minút. Medzitým si uvaríme ryžu podľa návodu.

Pekáč vymažeme trochou masti, na spodok dáme vrstvu ryže, potom vrstvu mäsa a nakoniec vrstvu dusenej kapusty.

V miske si vymiešame smotanu s vajíčkami, osolíme a okoreníme. Smotanou polejeme celý povrch pekáča a dáme piecť do rúry vyhriatej na 180 °C. Pečieme asi 20 – 25 minút.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept

Aktuálne ponuky

1 / 3

Recepty podľa vašej chuti

Hopla! Neexistujú žiadne produkty zodpovedajúce vášmu filtrovaniu. Prosím, upravte kritériá vyhľadávania.
2 3 4