Táto webová stránka už nie je optimalizovaná pre Mozilla 5.0.
Obsah webovej stránky sa nemusí zobrazovať správne alebo môžu byť obmedzené niektoré funkcie.
Najlepšie skúsenosti získate, ak použijete jeden z nasledujúcich prehliadačov:
Cibuľu nakrájame na drobné kúsky a rozdelíme na dve časti. Prvú časť speníme na 1 PL masti, pridáme rascu a necháme chvíľu rozvoňať. Potom pridáme scedenú kapustu, dobre premiešame a dusíme pod pokrievkou asi 15 minút. Keby bola kapusta príliš suchá, môžeme ju trochu podliať vodou.
Na zvyšku masti speníme druhú časť cibule, pridáme soľ, čierne korenie a chvíľu restujeme. Potom pridáme mleté mäso a dobre premiešame, kým sa pekne oddelí. Dochutíme červenou paprikou a roztlačeným cesnakom. Mäsovú zmes dusíme asi 20 minút. Medzitým si uvaríme ryžu podľa návodu.
Pekáč vymažeme trochou masti, na spodok dáme vrstvu ryže, potom vrstvu mäsa a nakoniec vrstvu dusenej kapusty.
V miske si vymiešame smotanu s vajíčkami, osolíme a okoreníme. Smotanou polejeme celý povrch pekáča a dáme piecť do rúry vyhriatej na 180 °C. Pečieme asi 20 – 25 minút.