Táto webová stránka už nie je optimalizovaná pre Mozilla 5.0.
Obsah webovej stránky sa nemusí zobrazovať správne alebo môžu byť obmedzené niektoré funkcie.
Najlepšie skúsenosti získate, ak použijete jeden z nasledujúcich prehliadačov:
Keďže chutia rovnako výborne na teplo aj na studeno, môžete ich podávať kedykoľvek.
Náš tip:
Ak nemáte radi tvaroh, môžete si dip pripraviť z kyslej smotany skombinovanej s jogurtom. Dip bude mať redšiu konzistenciu, ale výsledná chuť je rovnako výborná a karfiolovým plackám určite neuškodí.
Karfiolové placky pre alergikov
Ak máte problém s trávením klasickej múky s obsahom lepku, môžete si karfiolové placky pripraviť aj bez múky. Jednoducho múku vyhoďte a nahraďte ju rovnakým objemom pridaného karfiolu. Ak máte pocit, že by vám v ceste múka predsa len chýbala, nahraďte špaldovú múku kukuričnou. Aj táto verzia karfiolových placiek je výborná.
Karfiolové recepty
Pre bezlepkových stravníkov máme ešte dva tipy na skvelé recepty z karfiolu. Karfiolová pizza poteší všetkých s intoleranciou na lepok, ale aj tých, ktorí sa vyhýbajú múke z dôvodu redukcie hmotnosti. Karfiolové koláčiky s quinoou sú navyše vhodné aj pre vegánov.
Klasickú zemiakovú kašu pozná už každý, ale vyskúšali ste už karfiolovú kašu? Skúste si pri najbližšom varení oživiť bežnú kašu karfiolom a získate novú kulinársku skúsenosť. Výborne sa hodí k hovädziemu mäsu.
Ak vám ostal karfiol, môžete ho použiť na prípravu rýchlej krémovej karfiolovej polievky. Krémovú konzistenciu jej dodá pridaný syr.
Milovníkom pikantného jedla ponúkame pečený karfiol s chrenom. Tento výnimočný karfiolový recept vám odporúčame vyskúšať.
Rúru predhrejeme na 180 °C. Karfiol očistíme od listov, umyjeme a nastrúhame na jemnom strúhadle.
Najemno nastrúhaný karfiol zmiešame v miske s múkou a s vajcami, osolíme, okoreníme a vytvoríme konzistentnú hmotu.
Plech vystelieme papierom na pečenie. Z cesta lyžicou vytvarujeme menšie placky.
Vložíme do rúry a pečieme 15 – 20 minút.
Kým sa karfiolové placky upečú, pretlačíme cesnak, nasekáme petržlenovú vňať a vymiešame ich spolu s ostatnými ingredienciami na tvarohový dip.
Placky podávame teplé alebo vychladené spolu s chladeným dipom.