Recepty Karfiolové koláčiky s quinoou (bez gluténu a vhodné pre vegánov)

Suroviny

3 ČL chia semiačok
3 PL vody
1 pohárik ovsených vločiek
½ pohárika quinoi (uvarenej)
2 poháriky karfiolu (uvareného a nastrúhaného)
¼ pohárika petržlenovej vňate (nakrájaného)
2 PL citróna (len šťava)
1 PL olivového oleja
½ PL sezamového oleja
1 strúčik cesnaku (jemne nakrájaného)
soľ

Postup

1

Predhrejeme rúru na 200 °C. V menšej miske zmiešame semienka chia a vodu a necháme odstáť približne 10 minút. Z ovsených vločiek si pripravíme múku.

2

V samostatnej miske zmiešame semienka chia, ovsené vločky, cesnak, uvarenú quinou, uvarený a nastrúhaný karfiol, petržlen, citrónovú šťavu, olivový olej, sezamový olej a soľ.

3

Na plech dáme papier na pečenie a lyžičkou zo zmesi vyformujte malé koláčiky. Cesto môže byť trochu vlhké.

4

Pečieme približne 30 minút, až kým sú koláčiky upečené pekne dohneda. Odporúčame servírovať s bylinkovým dipom.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept