Recepty Kačacie prsia na pomarančoch
Suroviny
2 kačacie prsia (asi polkilové)
4 pomaranče (veľké)
½ cibule
šťava z 2 pomarančov
50 g masla
200 ml vody
2 PL červeného vínneho octu
klinčeky
badián
2 PL cukru
soľ
korenie
Popis

Nutričná ​​expertka Zuzana Pavelková Šafářová sa o recepte vyjadrila: "Kačica, rovnako ako iné červené mäsá, vyniká vysokým obsahom železa, ktoré je - na rozdiel od toho obsiahnutého v rastlinnej strave, pre nás dobre vstrebateľné. Ďalej obsahuje zinok, teda minerál, ktorý zvlášť v zime posilní náš organizmus proti vírusom a baktériám. Veľmi obľúbená je kačica v Ázii, najmä Číne. Podľa tradičnej medicíny vraj posilňuje krv, čo vzhľadom k obsahu železa a vitamínov skupiny B má oprávnenú logiku. Je pravdou, že sa kačacie mäso vyznačuje vyšším obsahom tuku vrátane cholesterolu, lenže na druhej strane sú na tento tuk viazané vitamíny E a A, teda významné antioxidanty. Kačacie mäso samozrejme ako každé iné dodá plnohodnotné bielkoviny a kačicu možno zahrnúť do racionálneho stravovania - pokiaľ bude konzumovaná s rozumom a bez knedlí. Vyhnúť by sa jej však mali ľudia, ktorí sa liečia s vysokým cholesterolom, zažívacími problémami, poprípade sú zrovna v redukcii hmotnosti. Kompromisom medzi zdravím a chutnou úpravou môže byť odstránenie kože, ktorá je najtučnejšia."

Postup
1
Na koži na prsiach spravíme opatrne niekoľko plytkých zárezov šikmo sprava doľava a naopak.
2
Prsia položíme na suchú zohriatu panvicu kožou dolu a smažíme do chrumkava, približne 8 minút.
3
Otočíme, osolíme a okoreníme a opekáme z druhej strany 10 – 15 minút. Preložíme, prikryjeme alobalom a necháme oddýchnuť v teplej rúre 10 minút.
4
Cibuľu nakrájame najemno. 2 pomaranče odšťavíme a 2 ošúpeme, rozdelíme na mesiačiky a každý ošúpeme z priesvitnej blanky.
5
Cukor a vodu zmiešame v hrnci a na strednej teplote varíme, kým sa cukor nerozpustí.
6
Do horúceho sirupu vlejeme ocot, pomarančovú šťavu, klinčeky a badián a pridáme cibuľu a varíme za občasného miešania asi 15 minút, kým sa zmes nezredukuje asi na polovicu.
7
Pridáme maslo a miešame kým sa nerozpustí.
8
Kačacie prsia nakrájame, rozdelíme na tanier. Ozdobíme mesiačikmi pomaranča, polejeme omáčkou. Podávame s pečenými zemiakmi.
Vytlačiť stránku
Zdieľať recept

Prezrite si letáky a katalógy

Tesco Leták - aktuálny týždeň

Viac informácií  Informácie



Ponuka je platná v hypermarketoch.
Letáková ponuka platí od 23. 4. od 8:00 hod. do 30. 4. 2019 alebo do vypredania zásob podľa otváracích hodín jednotlivých obchodných jednotiek, s výnimkou obmedzenia platnosti na vybraných stránkach. Letáková ponuka nie je platná v predajniach Tesco Expres. Ponuka neplatí počas štátnych sviatkov a dní pracovného pokoja. Ponuka pultového predaja rýb platí len pre obchodné jednotky s rybacím obslužným pultom. Ceny sú uvedené v eurách. V letáku sú použité ilustračné fotografie. Za prípadné tlačové chyby sa ospravedlňujeme. Tesco Stores SR, a. s., Kamenné nám. 1/A, Bratislava.
Údaje o platnosti
Údaje o platnosti
1 / 8

Recepty podľa vašej chuti

Hopla! Neexistujú žiadne produkty zodpovedajúce vášmu filtrovaniu. Prosím, upravte kritériá vyhľadávania.
2 3 4