Recepty Kačacie prsia na pomarančoch
Suroviny
2 kačacie prsia (asi polkilové)
4 pomaranče (veľké)
½ cibule
šťava z 2 pomarančov
50 g masla
200 ml vody
2 PL červeného vínneho octu
klinčeky
badián
2 PL cukru
soľ
korenie
Postup
1
Na koži na prsiach spravíme opatrne niekoľko plytkých zárezov šikmo sprava doľava a naopak.
2
Prsia položíme na suchú zohriatu panvicu kožou dolu a smažíme do chrumkava, približne 8 minút.
3
Otočíme, osolíme a okoreníme a opekáme z druhej strany 10 – 15 minút. Preložíme, prikryjeme alobalom a necháme oddýchnuť v teplej rúre 10 minút.
4
Cibuľu nakrájame najemno. 2 pomaranče odšťavíme a 2 ošúpeme, rozdelíme na mesiačiky a každý ošúpeme z priesvitnej blanky.
5
Cukor a vodu zmiešame v hrnci a na strednej teplote varíme, kým sa cukor nerozpustí.
6
Do horúceho sirupu vlejeme ocot, pomarančovú šťavu, klinčeky a badián a pridáme cibuľu a varíme za občasného miešania asi 15 minút, kým sa zmes nezredukuje asi na polovicu.
7
Pridáme maslo a miešame kým sa nerozpustí.
8
Kačacie prsia nakrájame, rozdelíme na tanier. Ozdobíme mesiačikmi pomaranča, polejeme omáčkou. Podávame s pečenými zemiakmi.
Vytlačiť stránku
Zdieľať recept

Recepty podľa vašej chuti

Hopla! Neexistujú žiadne produkty zodpovedajúce vášmu filtrovaniu. Prosím, upravte kritériá vyhľadávania.
2 3 4