Recepty Jesenný recept na ovsené mafiny s hruškou

Suroviny

Cesto:
1 hrnček hladkej múky
2 hrušky
¼ lyžičky sódy bikarbóny
½ lyžičky prášku do pečiva
½ lyžičky soli
1 lyžička škorice
¼ hrnčeka práškového cukru
¼ hrnčeka hnedého cukru
½ hrnčeka bieleho jogurtu
½ lyžičky vanilkového extraktu
½ hrnčeka ovsených vločiek
2 vajcia
½ hrnčeka masla (roztopeného)
Posýpka z ovsených vločiek:
½ hrnčeka jablkovej šťavy
2 lyžice masla
¼ hrnčeka ovsených vločiek
¼ hrnčeka hnedého cukru
½ lyžičky škorice

Postup

1

Vo veľkej miske zmiešajte múku, sódu bikarbónu, prášok do pečiva, soľ, škoricu a hnedý cukor.

2

Mäkké maslo vyšľahajte s vajcami, jogurtom a vanilkou. Pridajte ovsené vločky, na kocky nakrájané hrušky a suché suroviny. Všetko dobre premiešajte a prelejte do olejom vymazanej formy na mafiny do výšky zhruba ¾.

3

V miske zmiešajte suroviny na posýpku: jablkovú šťavu, rozpustené maslo, ovsené vločky, hnedý cukor a škoricu.

4

Mafiny posypte posýpkou a vložte do rúry rozohriatej na 180 °C. Pečte asi 20 minút.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept