Recepty Jemná paradajková polievka

Suroviny

2 ČL olivového oleja
3 väčšie strúčiky cesnaku
1 ČL soli
½ ČL mletej červenej papriky
800 g zaváraných paradajok
šálky zeleninového vývaru
½ šálky smotany na varenie
mleté čierne korenie
1 zväzok bazalky (listy podľa chuti)
Na ozdobenie
bazalka (alebo parmezán)

Postup

1

Na panvici na horúcom olivovom oleji osmažíme pretlačený cesnak s mletou červenou paprikou, kým cesnak nie je voňavý (nie hnedý). Osolíme

2

Pridáme zavárané paradajky, zeleninový vývar a necháme zovrieť. Varíme 10 minút

3

Rozmixujeme dohladka, pridáme smotanu a najemno nakrájanú bazalku. Dochutíme soľou a korením.

4

Paradajkovú polievku ozdobíme bazalkovými lístkami alebo parmezánom.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept