Recepty Jednoduchý zmrzlinový koláč

Suroviny

15 ks sušienok
1 lentilka
cukrové ozdoby (pestré)
l vanilkovej zmrzliny
Voliteľné
potravinárske farbivo
smotana 30%

Postup

1

Zmrzlinu necháme zmäknúť (nie roztopiť).

2

Formu vystelieme potravinovou fóliou.

3

Na spodok formy naukladáme vrstvu keksov tak, aby pokryli celé dno.

4

Polovicu zmrzliny zmiešame s pestrým zdobením.

5

Na keksy dáme vrstvu zmrzliny, na ňu keksy, zmrzlinu s pestrým zdobením a takto striedavo vrstvíme. Vrchná vrstva je zmrzlina.

6

Dáme zamraziť, najlepšie cez noc. Zmrzlinový koláč vytiahneme z nádoby, odstránime fóliu, ozdobíme lentilkami, prípadne dotuha vyšľahanou šľahačkou a podávame.

7

Tip: Jednotlivé vrstvy zmrzliny môžeme zafarbiť potravinovým farbivom, deťom sa bude dúhový koláč páčiť ešte viac.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept