Táto webová stránka už nie je optimalizovaná pre Mozilla 5.0.
Obsah webovej stránky sa nemusí zobrazovať správne alebo môžu byť obmedzené niektoré funkcie.
Najlepšie skúsenosti získate, ak použijete jeden z nasledujúcich prehliadačov:
Postup
Prelisujeme tvaroh cez sitko, pridáme múku, maslo, vajcia, soľ a vypracujeme hladké cesto. Ak je cesto tuhé, pridáme na zriedenie trochu mlieka. Cesto vyvaľkáme na hrúbku približne 1 cm a pokrájame na štvorčeky. Každý štvorček potrieme z jednej strany jahodovým džemom a naplníme nakrájaným ovocím. Vyformujeme malé knedličky. Knedličky varíme v jemne osolenej vode cca 10 minút. A nakoniec opražíme strúhanku s cukrom na masle.
Servírovanie
Knedličky podávame posypané opraženou strúhankou a s kúskami čerstvého ovocia.