Recepty Jahodovo-mätové poháre s mascarpone
Suroviny
250 g jahôd
hrsť čerstvej mäty
1 lyžica medu
250 g mascarpone
125 g bieleho jogurtu
2 lyžice medu
kôra a šťava z 1 limetky
hrsť orechov podľa chuti (mandle, kešu, vlašské)
2 lyžice hnedého cukru
50 g masla
Popis

Jahody nakrájame na maličké kocky a pridáme najemno nasekanú mätu. Zmiešame s medom a dávame do dezertných pohárov. Mascarpone vyšľaháme s medom, jogurtom a limetkou na krém, ktorým zalievame jahodový šalátik.


Povrch môžeme posypať karamelizovanými orechmi – na panvici roztopíme cukor na karamel, pridáme orechy a zamiešame, aby sa obalili v karameli. Odstavíme zo sporáka, aby nám karamel nezhorel, pridáme maslo, necháme rozpustiť a zmes vysypeme na papier na pečenie. Necháme vychladnúť a potom zmes rozdrvíme na karamelovú chrumkavú mrveničku.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept

Prezrite si letáky a katalógy

1 / 8

Recepty podľa vašej chuti

Hopla! Neexistujú žiadne produkty zodpovedajúce vášmu filtrovaniu. Prosím, upravte kritériá vyhľadávania.
2 3 4