Recepty Jahodové carpaccio s mätovým pestom

Suroviny

250 g jahôd (veľkých červených, môžeme použiť aj kombináciu s iným ovocím)
mäta (čerstvej)
2 lyžice mandlí (alebo orieškov podľa chuti napr. vlašské, lieskovce)
1 citrón (len šťava)
2 lyžice hnedého cukru

Popis

Jahodové carpaccio s mätovým pestomOvocie si nakrájame na čo najtenšie plátky a vejárovito ho uložíme na servírovací tanier. V mažiari alebo kuchynskom procesore zmixujeme mätu, oriešky, citrónovú šťavu a hnedý cukor na omáčku. Dávame pozor, aby nebola rozmixovaná na kašu, ale aby v nej ostali kúsky orieškov. Touto hotovou omáčkou prelejeme pripravené ovocie. Podávame samostatne alebo so šľahačkou či jogurtom ako ľahký dezert po jedle.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept