Recepty Jablkový chrumkáč

Suroviny

10 červených jabĺk
3 PL kryštálového cukru
1 vanilkový cukor
1 ČL mletej škorice
250 g hladkej múky
100 g ovsených vločiek
125 g masla
75 g práškového cukru
1 vajce
soľ
mandle (nasekané)
vanilková zmrzlina

Popis

Jablká ošúpeme, nakrájame na plátky a podusíme s cukrom a so škoricou domäkka. Necháme vychladnúť. Pripravíme si posýpku, na ktorú zmiešame múku, vločky, cukor, roztopené maslo, mandle, vajíčka a štipku soli. Zapekacie misky vymastíme maslom, vložíme do nich primerané množstvo jabĺk aj so šťavou a posypeme posýpkou. Zapekáme v rúre asi 20 minút pri teplote 200 °C. Podávame horúce s kopčekom vanilkovej zmrzliny.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept