Jablkové čatní
Suroviny
1 kg jabĺk alebo hrušiek
2 PL olivového oleja
2 šalotky alebo červené cibule
300 g hnedého cukru
250 ml vínneho octu
čili papričky podľa chuti
1 lyžica čerstvo nastrúhaného zázvoru
soľ
čierne korenie
2 bobkové listy
Popis

Jablká ošúpeme, vyberieme jadrovníky a nakrájame. Na panvici zohrejeme olej, pridáme nakrájanú cibuľu. Asi tretinu z cukru pridáme k cibuli a necháme skaramelizovať, potom prilejeme ocot, pridáme nakrájané jablká, premiešame. Primiešame zvyšné dve tretiny cukru, nakrájané čili papričky bez jadrovníka a žiliek, soľ, celé čierne korenie, bobkové listy, zázvor a prikryté varíme asi 30 minút, kým omáčka zhustne. Ešte horúce čatní naplníme do pohárov na zakrúcanie alebo uložíme do chladničky, v ktorej vydrží bez sterilizácie asi týždeň.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept

Recepty podľa vašej chuti

Hopla! Neexistujú žiadne produkty zodpovedajúce vášmu filtrovaniu. Prosím, upravte kritériá vyhľadávania.
2 3 4