Táto webová stránka už nie je optimalizovaná pre Mozilla 5.0.
Obsah webovej stránky sa nemusí zobrazovať správne alebo môžu byť obmedzené niektoré funkcie.
Najlepšie skúsenosti získate, ak použijete jeden z nasledujúcich prehliadačov:
Jablká ošúpeme, vyberieme jadrovníky a nakrájame. Na panvici zohrejeme olej, pridáme nakrájanú cibuľu. Asi tretinu z cukru pridáme k cibuli a necháme skaramelizovať, potom prilejeme ocot, pridáme nakrájané jablká, premiešame. Primiešame zvyšné dve tretiny cukru, nakrájané čili papričky bez jadrovníka a žiliek, soľ, celé čierne korenie, bobkové listy, zázvor a prikryté varíme asi 30 minút, kým omáčka zhustne. Ešte horúce čatní naplníme do pohárov na zakrúcanie alebo uložíme do chladničky, v ktorej vydrží bez sterilizácie asi týždeň.