Recepty Hubový perkelt so pšenom
Suroviny
250 g pšena
300 g húb podľa chuti (šampiňóny, hliva, kuriatka, dubáky...)
1 lyžica mäkkého masla alebo olivového oleja
1 červená cibuľa
5 ks sušených paradajok
1 hrnček kukurice
2 strúčiky cesnaku
čerstvý tymián
250 ml smotany (alebo rastlinnej napr. mandľovej či kokosovej)
soľ
mleté čierne korenie
Popis

Na masle na panvici opečieme na malé kocky nakrájanú cibuľu a cesnak. Pridáme huby, ktoré sme si nakrájali podľa veľkosti – na polovicu alebo na väčšie kúsky. Orestujeme z každej strany, posolíme, pokoreníme, pridáme najemno nakrájané sušené paradajky, kukuricu, vetvičku tymianu a podlejeme smotanou. Prikryté dusíme 15 minút. Netreba zahusťovať. Podávame so pšenom, ktoré si uvaríme rovnako ako ryžu, ale pred varením ho musíme 2x opláchnuť v horúcej vode, aby sme ho zbavili horkej chuti. Dochutíme soľou a korením podľa chuti.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept

Recepty podľa vašej chuti

Hopla! Neexistujú žiadne produkty zodpovedajúce vášmu filtrovaniu. Prosím, upravte kritériá vyhľadávania.
2 3 4