Táto webová stránka už nie je optimalizovaná pre Mozilla 5.0.
Obsah webovej stránky sa nemusí zobrazovať správne alebo môžu byť obmedzené niektoré funkcie.
Najlepšie skúsenosti získate, ak použijete jeden z nasledujúcich prehliadačov:
Cibuľu očistíme a rozkrojíme na štvrtky. Bataty ošúpeme a nakrájame pozdĺžne na približne 1 cm plátky. Zoberieme si štyri najväčšie plátky. Pripravenú cibuľu a plátky batatov položíme na plech vyložený papierom na pečenie, potrieme olivovým olejom a posypeme z každej strany soľou a mletým čili. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 190 °C približne 25 minút. Zeleninu môžeme pripraviť aj na grile – opekáme ju 6 – 10 minút z každej strany.
Medzitým pripravíme Tesco Plant Chef vegetariánsky burger podľa návodu na obale – na panvici alebo priamo na grile. Odložíme bokom.
Pripravíme si mrkvové hranolky. Mrkvy očistíme a prekrojíme na polovice. Dáme ich do misky, pridáme olej, soľ a premiešame. Takto pripravené mrkvy dáme na gril a grilujeme z oboch strán 5 minút, aby boli stále chrumkavé. Alternatívne ich môžeme pripraviť aj v rúre (pečieme 10 – 12 minút na 180 °C).
Avokádo, paradajku aj uhorku si nakrájame na tenučké plátky.
Upečené zemiaky rozložíme pred seba. Každý zemiak natrieme paradajkovým pestom, obložíme valeriánou a položíme naň hubový burger. Ďalej pridáme plátky avokáda, paradajky, opečenú cibuľu a nakrájané uhorky. Ozdobíme naklíčeným cesnakom a prikryjeme plátkom sladkého zemiaka.
Podávame teplé s mrkvovými hranolkami.