Recepty Hubové burgery v „žemli“ zo sladkých zemiakov

Suroviny

2 sladké zemiaky
1 čl olivového oleja
1 štipka soli
1 štipka mletého čili
200 g hríbikov (Tesco Plant Chef hubových burgerov)
4 ČL sušených paradajok (vegan pesta zo sušených paradajok)
1 avokádo
8 plátkov uhorky
40 g cesnaku (naklíčených semienok cesnaku)
1 červená cibuľa
30 g valerián
1 paradajka
Mrkvové hranolky :
6 mrkiev (farebných)
1 PL olivového oleja
½ ČL soli

Postup

1

Cibuľu očistíme a rozkrojíme na štvrtky. Bataty ošúpeme a nakrájame pozdĺžne na približne 1 cm plátky. Zoberieme si štyri najväčšie plátky. Pripravenú cibuľu a plátky batatov položíme na plech vyložený papierom na pečenie, potrieme olivovým olejom a posypeme z každej strany soľou a mletým čili. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 190 °C približne 25 minút. Zeleninu môžeme pripraviť aj na grile – opekáme ju 6 – 10 minút z každej strany.

2

Medzitým pripravíme Tesco Plant Chef vegetariánsky burger podľa návodu na obale – na panvici alebo priamo na grile. Odložíme bokom.

3

Pripravíme si mrkvové hranolky. Mrkvy očistíme a prekrojíme na polovice. Dáme ich do misky, pridáme olej, soľ a premiešame. Takto pripravené mrkvy dáme na gril a grilujeme z oboch strán 5 minút, aby boli stále chrumkavé. Alternatívne ich môžeme pripraviť aj v rúre (pečieme 10 – 12 minút na 180 °C).

4

Avokádo, paradajku aj uhorku si nakrájame na tenučké plátky.

5

Upečené zemiaky rozložíme pred seba. Každý zemiak natrieme paradajkovým pestom, obložíme valeriánou a položíme naň hubový burger. Ďalej pridáme plátky avokáda, paradajky, opečenú cibuľu a nakrájané uhorky. Ozdobíme naklíčeným cesnakom a prikryjeme plátkom sladkého zemiaka.

6

Podávame teplé s mrkvovými hranolkami.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept